e

Utazás a szempillám mögött

Családi program kicsiknek és nagyoknak

02

augusztus

Csukás István: Utazás a szempillám mögött

Családi program kicsiknek és nagyoknak
A hétvégi gyerekprogramokat szeretjük gondosan megtervezni, hiszen a családunkkal töltött minőségi idő mindennél fontosabb, ezért ajánlja a Zichy Szín-Műhely a következő gyerek színházat:
“Csukás István meséivel gyermeki és felnőtt lelket egyaránt elbűvölő mesevilágába utazhatunk”
Csukás István 40 éve írt, a fővárosban még sohasem játszott regényének új színpadi feldolgozásának ősbemutatóját 2018. májusában tartottuk. A kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb hatású alakjának, Csukás Istvánnak egy kevésbé ismert, négy évtizede született zenés mesejátékát állítottuk színpadra az író szakmai támogatásával, hogy az ifjúság megismerje a Mirr-Murr, a Pom Pom meséi vagy a Süsü, a sárkány mesefiguráit teremtő szerző világát. Kiváló családi és hétvégi program az álomdramaturgiára épülő különleges gyerekszínházi előadás, amely minden generáció gyermeki énjéhez szól. Producerünk Zichy Gabriella és a darab rendezője, Dolmány Attila azért is választotta ezt a réginek tűnő, de a mai napig aktuális mesét, hogy modernebb kivitelezésben, de régi értékek megtartásával mutassa meg a mese örök, halhatatlan erejét. A mesejáték egy magányos kisfiúról, Lackóról szól, aki elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Az üveggolyó álmában is gurul, és Lackó a keresése közben sok mindennel találkozik. Álmában különös lények szólítják meg, szobája tárgyai szokatlan alakot öltenek, nyílnak, dőlnek, felemelkednek, átlátszanak. Álomutazása során találkozik a szófacsaró Seregélyekkel, az izgőmozgó-éneklő Nyulakkal, a Scherlock Holmes-t idéző kiérdemesült Sánta Kutyával, a Hangutánzó Bagollyal, a csupaideg Pukkancs Egérrel és a titokzatos Keresztes Pókkal, mely figurák a természeti világot ötvözik mulatságos és költői módon az emberi természet esendő, ám mégis szerethető tulajdonságaival. Hősünket egy hűséges segítő, a Hangya kíséri, akinek szeretete, tiszta barátsága, önfeláldozása katartikus szituációkba helyezi Lackót. Végül a megtalált üveggolyó örök barátokat szerez, akik ugyan csak az álomban elérhetők, de létezésük a valóságot teszik elviselhetőbbé, teljesebb emberré formálva a kisfiút. Csukás István, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő, író hitvallása szerint „a gyerekközönség hálásabb és érzékenyebb, mint a felnőtt, bár sokkal nagyobbat lehet bukni is, hiszen a gyerek kiköpi azt, amit nem szeret”. Ez bizony így van a gyerekszínháznál. Szerencsére a gyerekeknek és Csukás Pista bácsinak is tetszett az előadásunk.

23

March

Utazás a szempillám mögött – Pilisvörösvár, Művészetek Háza

Családi Program Kicsiknek és Nagyoknak

26

March

Utazás a szempillám mögött – CivilHáz – Zártkörű

Családi Program Kicsiknek és Nagyoknak

09

April

Utazás a szempillám mögött – CivilHáz – Zártkörű

Családi Program Kicsiknek és Nagyoknak

16

April

Utazás a szempillám mögött – CivilHáz – Zártkörű

Családi Program Kicsiknek és Nagyoknak

27

April

Utazás a szempillám mögött – Bálint Ágnes Kulturális Központ, Vecsés

Családi Program Kicsiknek és Nagyoknak

12

May

Utazás a szempillám mögött – Szabó Magda Művelődési Központ és Könyvtár, Kerepes

Családi Program Kicsiknek és Nagyoknak

A mesejáték zenei anyaga megvásárolható CD-n

Ha megszeretted Lackót és a Seregélyektől sem szeretnél búcsúzni, vidd haza a CD korongba költözött szereplőket, hogy a szobádban muzsikálhassanak.

A lemez ára: 1 978,- Ft