e

Farkas Franciska

színésznő, drámapedagógus

Előadások:

Bemutatkozás

Farkas Franciska színésznő, drámapedagógus
Született: 1984.11.05. Gyöngyösön

Első filmje a Viktória a Zürichi expressz hozza meg az áttörést. A svájci filmmel Európában debütál, mint színésznő. Első szerepével, mely rögtön címszerep, meghívják Los Angelesbe és a Hungarian Film Festival-on elnyeri a legjobb színésznőnek járó díjat.
Ezután már csak a színészettel foglalkozik, alternatív úton tanulja a szakmát. Pelsőczy Réka rendező, színész segítségét kéri, aki magánórákat ad neki a Színművészeti Egyetemen.
Az HBO Aranyélet sorozattal az országban is híre megy, és a Televíziós Újságírók Díját is elnyeri, mint legjobb mellékszereplő.
2015-től a Tudás Hatalom összművészeti csoportosulás tagja. Brazilok című magyar film egyik főszereplője, játszik az Örök tél című történelmi adaptációban.
Önálló estjét leszerződtette a Thália Színház, melynek keretein belül Gorkij: Makar Csudra című novelláját meséli és játssza el. Az előadást meghívták Los Angelesbe, játszotta a Műcsarnokban és a Pécsi Országos Színházi Találkozón is.
Karafiáth Orsolya kérte fel, hogy készítsen egy egyszemélyes darabot és a Harmadik Hely lakásszínházba volt az ősbemutató 2016 márciusában.
2017-től drámapedagógusként is tevékenykedik.

Contact: