is loading...

Avatar
Maday Gábor
színművész

1971. november 25-én született Budapesten. Három gyermek édesapja.
Az érettségi bizonyítvány megszerzése után rendezéssel kezdett foglalkozni. Első alkotása Harold Pinter: Étellift című műve, amelyet a Pince Színházban láthatott a közönség.
Színészmesterséget a Független Színpad és az Új Színház stúdiójában tanult. 1996-banÁcs János ajánlásával a Debreceni Csokonai Színházhoz szerződött. Több előadásban is szerepelt, az igazi kiugrás az 1999-ben eljátszott Világítótorony c. darab főszerepe volt, melyet a Kardos Géza Alapítvány Legjobb Fiatal Színész díjjal jutalmazott.

Fontosabb szerepei a következők:
Világítótorony - Paris
Shakespeare: Hamlet - Guildernsten
Shakespeare: Hamlet - Horatio
Széchenyi  - Goldmark (film)
Szigligeti Ede: Liliomfi - Ifjú Schwarz
Samuel Beckett: Godora várva - Wladimir
Háy János: A Gézagyerek - Géza
Egérfogó – Trottel
Mikszáth Kálmán: Különös Házasság-Butler
Csehov: Cseresznyéskert – Trofimov
Georg Büchner: Woyzeck -Woyzeck

A Gézagyerek című előadásban nyújtott alakításáért - amit számos fesztiválra is elhívtak – a Legjobb Férfi Alakítás, valamint Soós Imre díjban részesült.
Pilinszky estjéta Debrecen Csokonai Színház is műsorára tűzte.
A Csokonai Színházból később a József Attila Színházba szerződött, 2009 óta szabadúszóként dolgozik.
2012-ben nagy sikerrel mutatták be Virágot Algernonnak című monodrámát, az Autizmus Alapítvány udvarán, amit azóta az RS9 Színház is műsorára tűzött.
Folymatosan dolgozik a Tatabányai Jászai Mari Színházban és a Játékszínben, valamint utazó színházak állandó szereplője. Több hónapig állandó szereplője volt a TV2-ön futó Jóban Rosszban című televíziós sorozatnak. Jelenleg az Anyaszínház nevű független színház társulat tagja, ahol az utóbbi két produkció főszerepét alakítja.